In je zoektocht naar een lening moet je rekening houden met het feit dat de ene lening duurder is dan de andere.

Maar hoe ga je te werk om de goedkoopste lening te vinden?

Leningen vergelijken is een goede manier om de laagste rentevoet te bekomen en er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Hieronder zie je drie mogelijkheden.

1. Ga naar verschillende banken in je buurt

De eerste methode is heel simpel. Begin met de bank waar je een zichtrekening hebt en vraag of het mogelijk is om een lening aan te gaan en wat de kosten zijn. Schrijf de rentevoet op of vraag dat ze een offerte maken. Ga dan naar andere banken in je buurt en doe hetzelfde. Speel desnoods de banken tegen elkaar op door aan te halen dat je bij die ander bank een voordeliger tarief kan krijgen. Geld lenen hoeft zeker niet bij je huidige bank te gebeuren.

2. Vraag online gratis verschillende offertes aan

Zowat alle kredietverstrekkers hebben een website waar het mogelijk is om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen. Dit kan zowel bij sommige banken als bij gespecialiseerde kredietverstrekkers. Wanneer je alle offertes ontvangen hebt kan je ze met elkaar vergelijken en een online hypothecaire lening simulatie kan gebruiken, om zo te bepalen wie je de goedkoopste rentevoet kan geven. Dit kan je ook wat tijd besparen als je bijvoorbeeld zoals hierboven naar verschillende banken in je buurt gaat. Door gratis offertes aan te vragen kan je al een aantal banken links laten liggen.

3. Gebruik een vergelijk website

Nog een snellere manier om een goedkope lening te vinden is een vergelijk website te gebruiken. Met een vergelijk website kan je natuurlijk geen nauwkeurig beeld krijgen van wat de werkelijke rentevoet zal zijn, maar het kan je een idee geven wie de goedkopere kredietverstrekkers zijn. Je zal natuurlijk nog altijd een offerte moeten aanvragen om de rentevoet te weten gebaseerd op jouw persoonlijke situatie. Bij meeste kredietverstrekkers kan je alles via post regelen, maar desgewenst kan je natuurlijk nog altijd alles persoonlijk afhandelen.

Tags: , , , , ,