Wanneer je in de showroom nieuwe wagens aanschouwd dan zit er veel kans in dat je na een tijdje met een verkoper te maken krijgt. Deze verkoper gaat je natuurlijk proberen te overtuigen om een nieuwe wagen te kopen. Heb je geen geld? Geen probleem! Zij hebben de geschikte financiering voor jouw.
Veel kans dat men je een ballonkrediet zal voorstellen. Het ballonkrediet ziet er op het eerste gezicht enorm aantrekkelijk uit. Het gaan namelijk over een autolening met een bijzonder lage maandelijkse afbetaling. Het is echter vooral aantrekkelijk voor de kredietverstrekker en niet zozeer voor de klant.

Lenen zo makkelijk mogelijk maken

Nieuwe auto’s verkopen wat moeilijker de laatste jaren en daarom is het belangrijk dat men de leningen zo aantrekkelijk mogelijk maakt. Als men dan ook nog een goede autoverzekering erbij kan verkopen dan is dat mooi meegenomen.

Hoewel het ballonkrediet er op het eerste gezicht aantrekkelijk uitziet zit het venijn hem in de staart. Op het einde van het leencontract moet je namelijk nog een fors bedrag betalen om eigenaar te worden van je wagen. Ofwel moet je de auto inruilen voor een nieuw exemplaar en een nieuwe financiering afsluiten.

Veel mensen die een ballonkrediet nemen moeten elke keer opnieuw een nieuwe financiering afsluiten. Wanneer je toch geen nieuwe auto wil kan je ook nog eens een financiering nemen om de rest van het bedrag af te betalen. Dus is het mogelijk dat je tot 8 jaar afbetaald voor een nieuwe auto. Dit is natuurlijk allesbehalve een ideale situatie.

Lening op afbetaling

Als je dan toch moet lenen dan werk je best met een gewone lening op afbetaling. Hoewel je misschien meer zal moeten betalen per maand of een iets goedkoper model van auto zal moeten nemen ga je tenminste niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Als je geld moet lenen voor een auto dan is het belangrijk dat je niet teveel leent. Met een ballonkrediet is dit dikwijls wel het geval.

Je kan natuurlijk ook sparen voor een nieuwe auto. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een aantal jaren maandelijks hetzelfde bedrag aan de kant zetten die je anders voor een lening zou gebruiken. Zo betaal je niks van interesten en is de auto ook volledig jouw eigendom. Wanneer je natuurlijk aan het afbetalen bent voor je wagen kan dit moeilijk zijn maar eens afbetaald kan je direct beginnen sparen zodat je de volgende keer niet meer moet lenen.

Tags: