Wanneer we kijken naar de verschillende kredieten op de markt kunnen we niet anders dan vaststellen dat er twee verschillende mogelijkheden bestaan om geld te lenen.

Allereerst kan je op zakelijk vlak geld lenen, maar daarnaast kan je ook particulier geld lenen. Particulier geld lenen is zoals je waarschijnlijk wel reeds kon verwachten bestemd voor mensen die privé op zoek zijn naar geld om bijvoorbeeld de aankoop van een nieuw huishoudtoestel te financieren of gewoon over een beetje extra financiële ademruimte te beschikken.

Een zakelijke lening is het tegenovergestelde en kan eigenlijk enkel worden afgesloten door een bedrijf om bijvoorbeeld een bepaalde investering te financieren. In dit artikel gaan we het echter niet hebben over zakelijk geld lenen, maar wel over particulier geld lenen.

De particuliere lening

Particulier geld lenen gebeurt in het overgrote merendeel van de gevallen door middel van een particuliere lening. Particulier geld lenen door middel van een particuliere lening is interessant om verschillende redenen. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat een particuliere lening er voor zorgt dat je geld kan lenen tegen een zeer lage kostprijs. Die lage kostprijs brengt helaas ook een nadeel met zich mee. De lage kostprijs bij een particuliere lening wordt immers verkregen door het feit dat er niet van de kredietvoorwaarden kan worden afgeweken, tenzij daarvoor een veelal zeer aanzienlijke geldboete wordt betaald. Daarnaast is het wel zo dat particulier geld lenen door middel van een particuliere lening altijd wil zeggen dat je het geleende bedrag beetje bij beetje maandelijks terugbetaald, net als de kosten die op de lening worden aangerekend. Op deze manier ben je er in ieder geval wel zeker van dat je nooit te lang of teveel moet afbetalen en ook dat is natuurlijk uitermate belangrijk wanneer je er voor kiest om geld te lenen.

Waarom particulier geld lenen?

In de inleiding van dit artikel hebben we reeds enkele redenen aangehaald waarom je er voor zou kunnen kiezen om particulier geld te lenen. Naast geld lenen voor de mogelijke aankoop van bijvoorbeeld een nieuw huishoudtoestel is het ook zo dat veel mensen geld lenen omdat ze gewoon nood hebben aan een beetje financiële ademruimte. Afhankelijk van de reden waarom je er voor kiest om geld te lenen kan het interessant zijn om ook naar andere kredietvormen dan de gewone particuliere lening te kijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het doorlopend krediet of een kaskrediet. Hou er wel rekening mee dat van alle particuliere kredieten de particuliere lening veruit de goedkoopste mogelijkheid is.

Tags: , , , , ,